XOCOC. Aromatično, grenko.
Spoznajte zgodbo prve ptujske čokoladnice, Xococ.
Spoznajte zgodbo prve ptujske čokoladnice, Xococ.
Vrhunski chef in kulinarični virtuoz Matevž Božič je svoje kuharsko znanje več kot desetletje nabiral v Hiši Denk, svetovno znani restavraciji, ki je dobitnica Michelinove zvezdice. Poleg kulinaričnih izzivov v michelinovi restavraciji je bila njegova dolgoletna strast čokolada. Zdaj je svojo ljubezen do čokolade in čokoladnih pralin začel živeti s prvo čokoladnico na Ptuju.
Matevž Božič v svoji čokoladnici na Slovenskem trgu 9, v najstarejšem slovenskem mestu, vse praline izdeluje ročno in z ljubeznijo.
Njegove praline so iz 55 % belgijske callebaut (prebere se kalebo) čokolade. Glazure so narejene iz kakavovega masla z jedilnimi barvami, polnila iz svežih sadnih pirejev in liofiliziranega sadja. Okusi so ekstravagantni in iz lokalnih sestavin. Posladkajte se z eksotičnimi okusi pasijonke, bergamotke in kalamansija. Drzno zagrizite v pralino z ocvirki, ki je narejena iz krškopoljskih prašičev – naše avtohtone pasme. Gurmani boste uživali v pralini s Ptujskim lükom iz kmetije Čeh. Tradicionalni čokoholiki pa se boste lahko zaljubili v praline s sadnimi kašami in nugatom.
Mnenja strank
Odkrij različne
okuse čokolade
XOCOC. Aromatično, grenko.
Spoznajte zgodbo prve ptujske čokoladnice, Xococ.
Spoznajte zgodbo prve ptujske čokoladnice, Xococ.
Vrhunski chef in kulinarični virtuoz Matevž Božič je svoje kuharsko znanje več kot desetletje nabiral v Hiši Denk, svetovno znani restavraciji, ki je dobitnica Michelinove zvezdice. Poleg kulinaričnih izzivov v michelinovi restavraciji je bila njegova dolgoletna strast čokolada. Zdaj je svojo ljubezen do čokolade in čokoladnih pralin začel živeti s prvo čokoladnico na Ptuju.
Matevž Božič v svoji čokoladnici na Slovenskem trgu 9, v najstarejšem slovenskem mestu, vse praline izdeluje ročno in z ljubeznijo.
Njegove praline so iz 55 % belgijske callebaut (prebere se kalebo) čokolade. Glazure so narejene iz kakavovega masla z jedilnimi barvami, polnila iz svežih sadnih pirejev in liofiliziranega sadja. Okusi so ekstravagantni in iz lokalnih sestavin. Posladkajte se z eksotičnimi okusi pasijonke, bergamotke in kalamansija. Drzno zagrizite v pralino z ocvirki, ki je narejena iz krškopoljskih prašičev – naše avtohtone pasme. Gurmani boste uživali v pralini s Ptujskim lükom iz kmetije Čeh. Tradicionalni čokoholiki pa se boste lahko zaljubili v praline s sadnimi kašami in nugatom.